søndag den 19. december 2010

Hvem sagde læsehest?

Jeg er lidt af en læsehest.. Og er helt vilde med bøgerne i serien : "I virkelighedens verden".

I sommers kom min kæreste en dag hjem med to af dem til mig, det var lige inden jeg blev indlagt, så har ikke fået læst dem begge endnu.
Jeg havde dog den ene bog med ude på sygehuset, men da jeg jo havde lidt svært ved at læse derude, så fik jeg den ikke læst. Bagefter glemte jeg den i et par måneder hjemme på min lillesøsters værelse.

Men nu fik jeg så endelig lysten til at læse lidt igen, og er gået igang med bogen "Fars lille pige".
Bogen er så god, at jeg første dag ikke kunne slippe den, og lå og læste til kl. 5 om natten. Den ene side blev slugt efter den anden, og jeg nåede over 100 sider.
De næste par dage efter, havde jeg ikke rigtig tid til at læse, så jeg skal ha' læst de sidste 20 sider her i aften.
Bogen handler om hvordan en pige, blev misbrugt af hendes far, igennen en årrække. Man hører om hendes tanker omkring det, og hvordan hun forsøger at komme videre med hendes liv.

Jeg kan varmt anbefale alle at læse den, den er så spændende at man slet ikke har lyst til at give slip!

Som jeg skrev tidligere, har jeg læst en del af disse bøger. Og en af dem, som bestemt er en af mine yndlings bøger idag er "Frygten vil altid følge mig". Jeg tror ikke jeg var ret meget mere end 14 - 15 år, da jeg læste den første gang. Og jeg lånte den så mange gange på biblioteket at min far endte med at købe den til mig.. Og siden er den blevet læst utrolig mange gange..Denne bog handler om, en pige som i en tidlig alder blir voldtaget, men ikke kan fortælle det hjemme, fordi sex er et tabu i hendes hjem. Siden kommer hun i klørende på en manipulerende lystløgner, som får hende til de mest skræmmende ting! Man kommer til at læse om hvordan hun forsøger ihærdigt at komme væk fra ham og stable et normalt og trygt liv op. Uhyggelig spændende.
Jeg kan bestemt også kun anbefale jer at læse denne bog.

Min yndlings forfatter må helt bestemt være Hanne Vibeke Holst! Jeg er helt tosset med hendes bøger.
Jeg kan huske at da jeg var omkring 10 - 11 år, var jeg på skole biblioteket med min klasse, og jeg fandt bogen "Hejsa Majsa" som jeg bare brændte for at få lov til at læse. Men min lære sagde at det kunne der slet ikke være tale om, da det åbenbart var en 9. klasses bog. Det er jeg den dag ikke helt enig i, men dengang synes jeg da bare at det gjorde den endnu mere interessant, for tænk hvis jeg faktisk kunne læse en bog OG forstå den, når nu min lære mente at jeg ikke kunne, ja, så ville det være sejt!
Så efter skole smuttede jeg på det helt rigtige bibliotek, og lånte bogen.. Vupti , så var den læst.
Den bog betyder så meget for mig, og tror de fleste kan sætte sig ind i hvordan det er at være teenager, og opleve de ting som Maja går igennem..


Nu har jeg læst denne bog, og efterfølgeren "ud af røret Maja" så mange gange, at hvis jeg sidder med en bog, og min far kommer og spørger hvad jeg læser, så er hans svar "Nåeh, nu igen!" Men ja, igen og igen og igen. Disse bøger blir jeg aldrig trætte af..

Og når vi nu er ved Hanne Vibeke Holst, så vil jeg da også anbefale Louise Triologien.


3 bøger i en bog, med denne forfatter, kunne det blive bedre? NEJ!
Jeg læste den i sommers, og Jacob var dybt facineret over at det ikke tog mere end 3 dage at læse den. Men jeg sluger bare denne bog helt råt i mig. Og den er bestemt også blevet læst en hel del gange..

Næsten alle har vel set filmen Nordkraft, men har de også læst bogen?
Jeg fik den i julegave sidste år, og er meget glad for den.. Normalt ville sådan en bog slet ikke fange mig, men det gør den helt bestemt.. Man får jo en hel masse ting med, som ikke er med i filmen, og det får, i hvert fald for mit vedkommende, tingende til at passe bedre sammen!

Og jeg ønsker mig da også bøger i julegave..
Jeg har et par gange læst Maria Hirses bøger "d. 13" og "æblekinder" og de er suveræne, og er bestemt på ønskesedlen..
Men der er også Brian Sandbergs bog "Gangster". Jeg ved at chancen for at jeg får den bog i julegave er lille, men jeg håber nu alligevel. For den tror jeg helt bestemt er utrolig spændende ..
Jaa, jeg er vild med bøger! Men så er det godt at det ikke var film jeg valgte at skrive om idag, for dem er jeg endnu vildere med, og jeg kan slet slet ikke få nok.. Og hele 2 A4 sider af min ønskesedl består af film jeg ønsker mig.. Puh ha.. Det blir en dyr omgang at skulle købe alle dem, men jeg har jo lov at håbe at der kommer et par stykker under juletræet til mig, eller til min fødselsdag i Februar :D


2 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Hej Carina!
  Har du læst bøgerne: Økseskibet, Kulmanden og Spøgelsesfangen af Jens Henrik Jensen? Ellers skulle du gøre det! De er nemlig både spændende og dramatiske. Hovedpersonen er politikvinden Nina Portland fra Esbjergs politi.

  Jeg har læst de 2 første og er nu ved Spøgelsesfangen. Den er lige så spændende som de 2 første.  Jeg ville ønske, at nogen ville lave film ud fra dem en skønne dag.

  Hilsen Strikkelene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...